x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Are şase ani şi este cea mai tânără profesoară de yoga din lume!

Are şase ani şi este cea mai tânără profesoară de yoga din lume!

28 Ian 2011   •   10:21
Are şase ani şi este cea mai tânără profesoară de yoga din lume!

Shruti Pandey are doar şase ani şi este cea mai tânără profesoară atestată de Hatha-Yoga din întreaga lume. Fetiţa predă deja lecţii de yoga unui grup de adulţi dintr-un dintr-un ashram din nordul Indiei.

Profesorul ei, Hari Chetan, în vârstă de 67 ani, care conduce ashramul de peste 35 de ani, susţine că a descoperit-o pe micuţa Shruti pe când aceasta avea numai patru ani. Şi-a dat seama imediat că se află în faţa unei fiinţe cu un talent deosebit.

Acum, Shruti Pandey îşi începe orele de predare foarte devreme, la ora 5:30 dimineaţa, la ashramul Brahmarandra Sarasvati Dham, din oraşul Jhunsi, scrie Daily Mail.

"Am început sa fiu interesată de yoga după ce l-am vazut pe fratele meu practicând asanele. Am încercat imediat, dar mi-a fost greu la început. Am cerut apoi părinţilor să mă înscrie la un curs de yoga", declară micuţa Shruti.

Fratele ei, Harsh Kumar, are în prezent 11 ani şi este cea mai tânară persoana din lume înscrisă în prestigioasa Limca Book of Records, deoarece, la vârsta de doar 5 ani, era capabil să execute toate cele 84 asane de bază din yoga.

Unul dintre fanii micuţei, Swami Bhanu, de 90 de ani a declarat că "ceea ce Shruti face cel mai bine este să găsească poziţii alternative pentru cele mai complicate, greu de realizat de un om mai în vârstă".

"Am observat o schimbare pozitivă în viaţa mea. Înainte ma enervam repede, dar acum sunt capabil să-mi controlez mânia, iar lucrul ăsta a fost posibil datorită acestei fetiţe", a mai spus Lokendra Pal Singh, un om de afaceri de 48 de ani.

×