x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Argentina: Persoane necunoscute au profanat un cimitir evreiesc

Argentina: Persoane necunoscute au profanat un cimitir evreiesc

23 Dec 2009   •   00:00

Persoane necunoscute au desenat zvastici şi mesaje ameninţătoare pe circa 30 de morminte dintr-un cimitir evreiesc din provincia argentiniană San Luis, din zona de centru-vest a ţării, a acuzat marţi principala organizaţie evreiască a ţării, citată de AFP.



Cimitirul din San Luis "a fost victima unei profanări, fără precedent în această provincie, cu desene antisemite pe ziduri şi pe 27 de morminte, care fac apologia nazismului prin injurii, zvastici şi ameninţări cu moartea la adresa membrilor comunităţii evreieşti locale", a afirmat într-un comunicat Delegaţia asociaţiei israeliţilor din Argentina (DAIA). În comunicatul citat de Agerpres, organizaţia se plânge de numărul "tot mai frecvent" de profanări care nu au fost încă pedepsite.

La 7 decembrie, şapte morminte au fost profanate şi total distruse în cimitirul evreiesc din Buenos Aires. Comunitatea evreiască din Argentina este cea mai numeroasă din America Latină, numărând circa 300.000 de membri.

Argentina a fost, în 1992, teatrul unui atentat împotriva ambasadei Israelului, iar doi ani mai târziu a unui atac care a distrus sediul unei societăţi israeliene, agresiuni care s-au soldat cu peste 100 de morţi.

×