x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armament la discreţie, pe internet

Armament la discreţie, pe internet

de Sînziana Stancu    |    12 Apr 2008   •   00:00

Mai multe materiale militare furate, de la veste antiglonţ pînă la elemente de fabricare a armelor biologice,  au fost scoase la vînzare pe internet.

Mai multe materiale militare furate, de la veste antiglonţ pînă la elemente de fabricare a armelor biologice,  au fost scoase la vînzare pe internet.

 

Un raport guvernamental american arată că material militar provine din furturi din unităţile militare, de la măşti de gaze, veste antiglonţ sau binocluri cu infraroşu şi pînă la  piese componente pentru fabricarea avionelor de tip F-14 ­ avionul militar vedetă din celebrul film “Top Gun” ­ sau chiar ingrediente pentru fabricarea bombelor biologice se găsesc la discreţie, de vînzare, pe internet, scrie AFP.

Ancheta din perioada ianuarie 2007 – martie 2008, făcută de Government Accountability Office, prin membrii echipei de investigaţii a biroului, care s-au dat drept cumpărători, a descoperit pe eBay sau Craigslist numeroşi amatori de material militar, printre care mulţi străini. În majoritatea cazurilor, echipamentele propuse fuseseră furate de la armată sau de la serviciile guvernului. Ei au licitat, pe eBay, pentru două antene de avion F-14, care erau rîvnite şi de Iran, Rusia, Hong-Kong, dar şi de Bulgaria. Între alte obiecte pentru care investigatorii americani au mai licitat se numără şi o uniformă militară americană cu diferite accesorii, ce i-ar permite unui terorist să se deghizeze în soldat american şi să se strecoare cu uşurinţă spre ţinta atacului său, binocluri cu raze infraroşii şi cu amplificatori de imagini, pentru vederea pe timp de noapte şi capturarea de imagini de pe cîmpul de luptă, dar şi ingrediente pentru fabricarea armelor biologice.

 

×
Subiecte în articol: externe