x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata britanică, mai generoasă cu civilii stresaţi decât cu militarii răniţi

Armata britanică, mai generoasă cu civilii stresaţi decât cu militarii răniţi

de Irina Cristea    |    12 Ian 2010   •   00:00

Militarii răniţi pe front primesc compensaţii băneşti mai mici decât civilii care reclamă Ministerul Apărării pentru că unele exerciţii militare le sperie dobitoacele din bătătură. Se întâmplă în Marea Britanie, unde cetăţenii care se plâng de "zgomotul infernal" făcut de avioanele de luptă au primit, anul trecut, nu mai puţin de 8,5 milioane de euro, potrivit unor documente consultate de tabloidul The Sun.

De exemplu, 46.000 de euro au intrat în contul unui fermier supărat că, din pricina avioanelor de luptă, producţia de ouă a găinilor sale a scăzut considerabil. Proprietarul unui cal de curse a primit 120.000 de euro pentru că, speriat de un avion ce zbura la altitudine mică, în cadrul unui exerciţiu, animalul a călcat strâmb. Un alt cetăţean a încasat o compensaţie de 57.000 de euro pentru că s-ar fi ales cu tulburare de stres post-traumatic, o afecţiune declanşată în urma unui eveniment terifiant.

Prin comparaţie, un militar rămas fără o parte din picior în urma unui atac cu grenadă în Irak a primit, de la acelaşi minister, o compensaţie de 5.500 de euro.

×
Subiecte în articol: externe