x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană și-a retras trupele din sudul Fâșiei Gaza. O navă a Marinei Regale Britanice ajunge în zonă cu ajutor umanitar

Armata israeliană și-a retras trupele din sudul Fâșiei Gaza. O navă a Marinei Regale Britanice ajunge în zonă cu ajutor umanitar

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   14:40
Armata israeliană și-a retras trupele din sudul Fâșiei Gaza. O navă a Marinei Regale Britanice ajunge în zonă cu ajutor umanitar
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană (IDF) a anunțat că a retras toate trupele terestre din sudul Fâșiei Gaza.

În zona a rămas doar o brigadă IDF. Aceasta are rolul de a controla un coridor.

IDF a retras peste noapte toate trupele terestre din sudul Fâșiei Gaza, potrivit The Times of Israel preluat de Sky News.

Trupele s-au retras după patru luni de lupte în zona Khan Younis.

În zonă a fost păstrată o brigadă. Aceasta are sarcina de a asigura „coridorul Netrazrim” care împarte Fâșia Gaza.

Însă atacul de luni seară, IDF a ucis 7angajaţi ai grupului umanitar World Central Kitchen (WCK), dintre care 6 cetățeni străini.

Premierul Benjamin Netanyahu a ordonat redeschiderea punctului de trecere Erez din nordul Fâşiei Gaza şi utilizarea temporară a portului Ashdod din sudul Israelului, precum şi un acces sporit pentru ajutorul iordanian prin punctul de trecere Kerem Shalom din sudul Fâşiei Gaza.

După 6 luni de război, regiunea este distrusă iar majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori palestinieni depind de ajutor umanitar pentru supraviețuire. 

O navă a Marinei Regale va fi ajunge în zona Fâșiei Gaza

O navă a Marinei Regale Britanice va fi trimisă în estul Mediteranei pentru a contribui la campania de ajutorare a populației din Gaza. În plus, britanicii anunță un ajutor în valoare de aproape 10 milioane de lire sterline. Anunțul a fost făcut în ziua în care se împlinesc 6 luni de la atacul Hamas.

Nava Marinei Regale va fi implicată în campania privind acordarea de sprijin umanitar din Gaza, potrivit Sky News.

De asemenea, guvernul Regatului Unit a anunțat un pachet de 9,7 milioane de lire sterline sub formă de ajutor, expertiză logistică și echipamente pentru realizarea unui coridor umanitar în estul Mediteranei.

Coridorul, care este susținut de ONU și alte țări, inclusiv SUA, ar trebuie să fie deschis la începutul lunii mai.

Anunțul pachetului de ajutor vine cu ocazia împlinirii a șase luni de la atacul din 7 octombrie.

 

×