x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eroare fatală: Armata israeliană a ucis din greșeală 3 ostatici israelieni

Eroare fatală: Armata israeliană a ucis din greșeală 3 ostatici israelieni

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   22:47
Eroare fatală: Armata israeliană a ucis din greșeală 3 ostatici israelieni
Sursa foto: Hepta

Armata din Israel (IDF) a anunțat că a ucis „din greșeală” trei ostatici israelieni pe care i-a identificat din greșeală drept o amenințare, potrivit Sky News.

Un purtător de cuvânt al IDF a făcut anunțul.

„În timpul luptei din Shejaiya, IDF a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni drept o amenințare. Drept urmare, trupele au tras spre ei și au fost uciși. În timpul perchezițiilor și verificărilor în zona în care s-a produs incidentul a apărut o suspiciune cu privire la identitatea decedaților. Trupurile lor au fost transferate pe teritoriul israelian pentru examinare, după care s-a confirmat că erau trei ostatici israelieni”, a anunțat reprezentantul IDF.

Familia unui ostatic ucis din greșeală a cerut ca numele victimei să nu fie făcut public.

„IDF exprimă profunde remuşcări pentru incidentul tragic şi transmite familiilor sincere condoleanţe. Misiunea noastră națională este să-i găsim pe cei dispăruți și să-i ducem pe toți ostaticii acasă. Au fost învățate imediat lecții din eveniment, care au fost transmise tuturor trupelor IDF aflate pe teren”, a precizat IDF.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a oferit condoleanțe familiilor celor trei ostatici uciși din greșeală de trupele Forțelor de Apărare ale Israelului.

„Împreună cu întregul popor al Israelului, îmi plec capul într-o durere profundă și plâng căderea a trei dintre fiii noștri dragi care au fost răpiți, printre ei, Yotam Chaim și Samer Fouad al Talalka. Este o tragedie insuportabilă. Tot statul Israel va jeli în această seară. Inima mea este pentru familiile îndurerate în timpul lor dificil”, a spus Benjamin Netanyahu.

El a mulțumit trupelor IDF pentru serviciul depus, în ciuda incidentului, spunând că este nevoie de foarte mult curaj pentru a lupta în Gaza.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armata ucis ostatici israelieni idf