x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata poloneză îşi vinde cămara cu alimente

Armata poloneză îşi vinde cămara cu alimente

de Sînziana Stancu    |    07 Ian 2010   •   00:00

O neobişnuită vânzare de alimente la preţ redus se desfăşoară acum în Polonia, unde armata îşi comercializează cămările, în cinstea desfiinţării serviciului militar obligatoriu.

În următoarele trei săptămâni vor fi scoase la vânzare cu preţ redus tone de zahăr, ceai, orez, paste şi conserve de alimente care nu au fost folosite în popotele armatei.
În trecut era scos la vânzare în condiţii asemănătoare surplusul unor articole cum ar fi ţosetele, rucsacurile sau jachetele, informează postul Radio Polonia.

În acest an vor fi scoase la vânzare circa 1,8 tone de ingrediente pentru prepararea alimentelor.
INTERES
Iniţiativa a captat deja o mare atenţie. Telefoanele Agenţiei de Administrare a Proprietăţilor Militare, care organizează vânzarea, s-au şi înroşit, fiind asaltate de comercianţi şi proprietari de magazine, dar şi de persoane particulare. Banii obţinuţi din vânzarea alimentelor vor fi puse la dispoziţia Fondului pentru Modernizarea Forţelor Armate, cu noi echipamente militare.

Ultimii recruţi înrolaţi obligatoriu ­ care au primit alimente gratuite ­ au părăsit cazărmile la începutul anului, făcând loc noului serviciu militar profesionist. Militarii înrolaţi obligatoriu primeau alimente gratuit. În schimb, militarii profesionişti îşi plătesc din solda lor alimentele, cu excepţia situaţiilor de război, când le primesc gratuit.

×
Subiecte în articol: externe