x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii susțin că au respins un atac cu drone asupra trupelor lor din Irak

Americanii susțin că au respins un atac cu drone asupra trupelor lor din Irak

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   14:45
Americanii susțin că au respins un atac cu drone asupra trupelor lor din Irak
Sursa foto: Hepta

Armata americană susține că miercuri dimineață a dejucat un atac care a vizat trupele sale din Irak. Americanii au interceptat două drone înainte ca acestea să poată lovi, au declarat, pentru Reuters, două surse din rândul oficialilor SUA.

Oficialii care au dorit să-și păstreze anonimatul au refuzat să spună cine ar putea fi în spatele atacului. Dronele au fost interceptate în timp ce se apropiau de baza aeriană al Asad din Irak, care găzduiește trupe americane, au spus oficialii.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce o lovitură asupra unui spital din Gaza a ucis sute de palestinieni. Israelul și Hamas se acuză reciproc pentru tragedia de la spital. În noaptea de marți spre miercuri, zeci de irakieni au participat la proteste și au scandat sloganuri anti-SUA și anti-israeliene. Tot miercuri, președintele SUA, Joe Biden, se află în Israel.

Washingtonul este în alertă și monitorizează activitatea grupurilor susținute de Iran, ca urmare a tensiunii crescânde din Orientul Mijlociu din cauza războiului Israel-Hamas.

Săptămâna trecută, grupările armate irakiene apropiate de Iran au amenințat că vor viza obiectivele de interes pentru SUA cu rachete și drone dacă Washingtonul va interveni în conflictul dintre israelieni și Hamas.

Americanii au 2.500 de militari în Irak și 900 în Siria vecină într-o misiune de combatere a Statului Islamic, care în 2014 a confiscat teritorii în ambele țări.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: armata SUA irak