x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis

19 Feb 2022   •   12:30
Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis
Sursa foto: Agerpres

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineaţa de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, unde violenţele din această săptămână au stârnit îngrijorarea că ar putea fi declanşatorul unei acţiuni militare ruseşti.

Armata ucraineană a precizat pe pagina sa de Facebook că a înregistrat 19 încălcări ale încetării focului de către separatişti de la începutul zilei, comparativ cu 66 de cazuri în ultimele 24 de ore, scrie Mediafax

Separatiştii au deschis focul asupra a peste 20 de aşezări, folosind artileria grea, care a fost interzisă de acordurile de la Minsk, a precizat armata, potrivit Reuters.

Incidentele peste linia care desparte forţele guvernamentale şi separatişti au crescut brusc în această săptămână, în ceea ce guvernul ucrainean a numit o provocare. Acesta a negat cu tărie sugestiile Rusiei potrivit cărora Kievul ar putea lansa o ofensivă în estul Ucrainei.

Acordurile de la Minsk vizează să pună capăt unui conflict de 8 ani între armata ucraineană şi separatiştii din estul ţării.

 

×