x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană: Forțele rusești s-au concentrat pe bombardarea depozitelor de combustibil

Armata ucraineană: Forțele rusești s-au concentrat pe bombardarea depozitelor de combustibil

29 Mar 2022   •   08:51
Armata ucraineană: Forțele rusești s-au concentrat pe bombardarea depozitelor de combustibil
Sursa foto: Agerpres

În cea mai recentă actualizare, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina afirmă că forțele ruse continuă să lanseze raiduri cu rachete asupra cartierelor rezidențiale din întreaga țară, concentrându-se pe vizarea compartimentelor de depozitare a combustibilului, scrie BBC.

Prin bombardarea depozitelor de combustibil, se încearcă de fapt „complicarea logisticii” și să se creeze „condițiile pentru o criză umanitară”.

În ultimele zile au fost lovite depozite de combustibil din mai multe orașe, cum ar fi capitala Kiev, precum și Lviv, Rivne, Zhytomyr și Lutsk.

Armata ucraineană susține, de asemenea, că unitățile rusești terorizează populațiile locale din capitala Kiev, din Zaphorizhzhia în sud-est, din Herson în sud și din Harkov în est, prin jafuri, răpiri și luarea de ostatici a civililor.

BBC nu poate verifica imediat unele dintre aceste afirmații. Dar, așa cum a relatat la începutul acestei săptămâni, unii civili ucraineni sunt reținuți în mod arbitrar și au loc dispariții din zonele controlate de Rusia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armata ucraineană