x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană plasată în stare de alertă

Armata ucraineană plasată în stare de alertă

de Agerpres    |    01 Mar 2014   •   22:20
Armata ucraineană plasată în stare de alertă

Armata ucraineană a fost plasată în stare de alertă, a anunţat sâmbătă preşedintele interimar al Ucrainei Oleksandr Turcinov, la scurt timp după votul din parlamentul rus ce autorizează "recurgerea la forţele armate" în Ucraina.

Preşedintele ucrainean s-a exprimat după o reuniune a consiliului de securitate şi apărare naţională, în timp ce situaţia se degradează rapid în Crimeea, peninsula rusofonă a Ucrainei pradă tensiunilor separatiste, notează AFP.

"Am dat ordin ca armata să fie plasată în stare de alertă, să întărească protecţia centralelor nucleare, aeroporturilor şi siturilor strategice", a declarat Oleksandr Turcinov într-un scurt briefing de presă.

"Suntem convinşi că Rusia nu va lansa o intervenţie, pentru că aceasta ar însemna război şi sfârşitul oricărei relaţii între cele două ţări", a declarat la rândul său primul ministru Arseni Iaţeniuk.

Şeful guvernului a adăugat că a avut o convorbire cu omologul său rus Dmitri Medvedev, în cursul căreia el a cerut ca Rusia "să îşi retragă forţele de la Marea Neagră în cazărmi pentru a reduce tensiunea".

"O intervenţie militară ar fi inacceptabilă, deoarece aceasta ar fi o violare a tuturor acordurilor internaţionale", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: armata rusa ucraina