x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arnold Schwarzenegger merge în Irak

Arnold Schwarzenegger merge în Irak

17 Noi 2009   •   00:00

Guvernatorul republican al Californiei, fostul actor Arnold Schwarzenegger, a fost primit luni ca un adevărat star hollywoodian de aproximativ 400 de militari americani la Bagdad, relatează AFP. "Am venit aici în 2003 şi înainte să plec am spus că mă voi întoarce", a declarat Schwarzenegger, supranumit şi "guvernatorul", reluând astfel una dintre replicile din filmul Terminator, care l-au făcut celebru, "I'll be back".



"Terminatorul îşi respectă întotdeauna promisiunile", a continuat fostul actor, în vârstă de 62 de ani, în faţa militarilor adunaţi la popota de la Camp Victory, cea mai mare bază americană din Irak, în apropiere de aeroportul din Bagdad. Fostul actor şi culturist născut în Austria, devenit simbol al visului american prin faptul că a devenit guvernatorul unuia dintre cele mai bogate state americane, a petrecut două ore dând mâna şi fotografiindu-se cu militari şi jurnalişti.

Amator de havane, acesta a împărţit, de asemenea, numeroase dintre ţigările sale de foi. El venea din Israel, unde a participat la o conferinţă asupra mediului şi securităţii. "Mi-am spus că dacă tot sunt atât de aproape de Irak, este evident că trebuie să vin să vizitez militarii, femei şi bărbaţi extraordinari care servesc în această ţară mare", a spus acesta.

El a salutat rolul armatei americane în Irak. "Aţi realizat o treabă extraordinară. Primesc numeroase scrisori. Când oamenii vin din Irak, îmi spun cât de greu este aici, cât de periculos şi de epuizant", a continuat Schwarzenegger. "Mâine dimineaţă, voi merge să mă antrenez la sală. Sper să mă întâlnesc acolo cu mulţi dintre voi. Să nu uitaţi că trebuie săă faceţi muşchi", le-a spus el militarilor. Iar înainte de apleca, a lansat un "Hasta la vista" în aplauzele militarilor.

×
Subiecte în articol: externe