x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focuri de artificii de Anul Nou în diverse locuri din lume

Focuri de artificii de Anul Nou în diverse locuri din lume

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2022   •   21:20
Focuri de artificii de Anul Nou în diverse locuri din lume
Sursa foto: Hepta

Australia a sărbătorit deja trecerea în Noul An. Și în Hong Kong a fost organizat cel mai mare eveniment dedicat Anului Nou din ultimii ani.

Sydney, unul dintre primele orașe mari din lume care a întâmpinat Anul Nou, a organizat un spectaculos foc de artificii lansat de pe Operă și de pe podul Harbour Bridge.

Pandemia de COVID-19 a determinat autoritățile australiene să impună restricții dure, care au fost acum ridicate iar granițele redeschise. 

În China, acestea au fost ridicate abia în această lună, o schimbare care a dus la o creștere a numărului de infecții.În orașul Wuhan, unde a început pandemia în urmă cu trei ani, mii de oameni s-au adunat pentru a sărbători. Sute de polițiști au stat de pază și au folosit difuzoare în diferite locuri prin care i-au sfătuit pe oameni să nu participe la sărbătoare.

În Shanghai, mulți oameni s-au înghesuit pe istorica pasarelă de pe malul râului, Bund.

Și în Hong Kong, zeci de mii de persoane s-au adunat lângă portul Victoria Harbour. Luminile au fost proiectate de pe unele dintre cele mai mari clădiri din zonă. A fost cea mai mare sărbătoare de Anul Nou din oraș din ultimii ani. Evenimentul a fost anulat în 2019 din cauza tulburărilor sociale și a fost redus în 2020 și 2021 din cauza pandemiei.

×
Subiecte în articol: anul nou australia revelion