x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinarea lui JFK: 47 de ani şi încă o teorie a conspiraţiei

Asasinarea lui JFK: 47 de ani şi încă o teorie a conspiraţiei

18 Noi 2010   •   17:49

Teoria îi aparţine unui istoric din SUA, potrivit publicaţiei U.S. News & World Report, şi apare “pe piaţă” cu câteva zile înainte de împlinirea a 47 de ani de la moartea preşedintelui democrat.

James Douglass, autorul cărţii "JFK and the Unspeakable" (2008) susţine că “persoane cu rang înalt” din cele două instituţii-cheie ale administraţiei de la Washington au pus la cale uciderea preşedintelui pentru că acesta vroia “să pună capăt Războiului Rece, nu să îl câştige”. În opinia istoricului, gloanţele care l-au ucis pe JFK nu au fost trase din clădirea Texas School Book Depository, ci din faţă. Douglass mai susţine că nu Lee Harvey Oswald a apăsat pe trăgaci, el fiind doar ţapul ispăşitor pregătit de complotişti.

Potrivit autorului, asasinul lui Oswald, Jack Ruby, a facut parte din complot, el fiind cel care l-a angajat pe adevăratul asasin al lui JFK.

Preşedintele Kennedy a fost asasinat la 22 noiembrie 1963 Dallas. Lee Harvey Oswald a fost arestat şi pus sub acuzare pentru asasinat. El a negat că l-ar fi ucis pe preşedintele SUA, fiind asasinat, la rândul său, la 24 noiembrie de către Jack Ruby, un personaj controversat.

Preşedintele Lyndon Johnson a creat aşa-numita "Comisie Warren", condusă de judecătorul Earl Warren, care a investigat asasinatul. Comisia a ajuns la concluzia ca Oswald a fost singurul asasin. Raportul oficial a fost însă contestat de nenumărate ori.

×