x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul din Pensylvania nu şi-a justificat gestul

Asasinul din Pensylvania nu şi-a justificat gestul

05 Aug 2009   •   00:00

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zece rănite marţi seară, după ce un bărbat a pătruns într-o sală de dans a unui centru de fitness din Bridgeville, Pennsylvania, şi a deschis focul la întâmplare cu două arme, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, informează surse din poliţie şi spitaliceşti, citate de AP.



Tragedia a avut loc la centrul de fitness din Bridgeville, o comunitate de circa 5.000 de locuitori din suburbia oraşului Pittsburgh. "Nu a spus nimic. A mers direct în sala în care a deschis focul, de parcă ştia cu exactitate unde trebuie să ajungă", a declarat superintendentul de poliţie Charles Moffatt, din districtul Allegheny. Rich Sieber, purtător de cuvânt al spitalului St. Clair, a declarat că una dintre victime, împuşcată în piept, a murit în această unitate medicală, în timp ce alte două femei rănite transportate în acelaşi loc se află în stare stabilă.

Spitalul UPMC Mercy a anunţat la rândul său că cinci victime au fost transportate aici în stare critică, în timp ce alte două au fost duse la Spitalul general din Allegheny.

Una dintre participantele obişnuite la cursul săptămânal de dans latino care nu a reuşit marţi seară să ajungă la oră, dar a cărei soră se afla în interior la momentul atacului, a declarat presei că bărbatul a pătruns în sală prin uşa dublă de sticlă de la intrare şi că s-a deplasat spre zona din spatele încăperii. Aici a lăsat o geantă pe podea, în apropierea aparatelor de gimnastică, de unde a scos după câteva minute două arme şi a început să tragă.

Conform relatării acestei persoane, mai multe persoane au fost rănite, inclusiv instructorul de dans, iar patru oameni au fost ucişi, după care atacatorul s-a împuşcat. "Mi-a spus: Debi, am văzut tot. Doamne, am văzut tot. L-am văzut cum a scos armele"", a relatat Debi Wozniak experienţa prin a trecut sora ei, Joann Gazzam. O altă persoană care se afla în centrul de fitness, Loretta Moss, de 44 de ani, a declarat că a auzit focuri de armă în timp ce făcea exerciţii la sol. "Nu eram foarte atentă, dar la un moment dat am auzit ţipete. Am auzit mai multe împuşcături, aş spune vreo 15 în total, iar apoi lumea a început să ţipe şi să alerge afară din clădire. Am stat jos, iar apoi, după ce s-au oprit împuşcăturile, cineva a strigat să fugim", a relatat ea.

Loretta Moss a mai povestit că a văzut două femei sângerând în urma unor răni suferite la umăr şi respectiv la picior. S-a oprit să verifice pulsul femeii împuşcate în picior. "Ţipa: "Mă arde, sună te rog la salvare"", a mai relatat ea. Charles Moffatt a declarat că poliţia a recuperat două arme de la locul atacului şi a precizat că victimele nu au fost încă identificate. De asemenea, nu se cunosc identitatea atacatorului şi motivele care au declanşat atacul armat.

×
Subiecte în articol: externe