x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asediul asupra Kievului. Capitala Ucrainei nu a fost cucerită de trupele ruse

Asediul asupra Kievului. Capitala Ucrainei nu a fost cucerită de trupele ruse

27 Feb 2022   •   13:56
Asediul asupra Kievului. Capitala Ucrainei nu a fost cucerită de trupele ruse
Sursa foto: Hepta

Kievul se află încă sub controlul armatei ucrainene și al forțelor de apărare teritorială, anunță administrația locală. 

"Situația de la Kiev este calmă. Capitala este controlată complet de armata ucraineană și de apărarea teritorială. Au fost câteva ciocniri cu grupuri de sabotori pe timp de noapte", a declarat Mykola Povoroznyk, prim-adjunct al șefului administrației, scrie ukrinform.net.

În prezent, la Kiev este în vigoare o interdicție de acces, care se încheie luni, 28 februarie, la ora 08:00.

În acest moment, circulația vehiculelor private este interzisă, cu excepția celor cu permise speciale. De asemenea, toți civilii care se vor afla în stradă, în perioada interdicției, vor fi considerați membri ai grupărilor de sabotaj și recunoaștere ale inamicului.

Ucraina a dat o lovitură importantă Rusiei, sâmbătă, după ce ar fi ucis un grup mare de forțe speciale cecene, trimise să-l asasineze pe președintele țării, Volodimir Zelenski.

Grupul armat, renumit pentru violența excesivă, se spune că a fost distrus după ce convoiul lor, alcătuir din 56 de tancuri, a fost aruncat în aer de un tir de rachete ucrainene, în apropiere de Hostomel, la nord-est de Kiev. Nu se știe numărul exact al victimelor dar este posibil să fie de ordinul sutelor. 

Printre morți se află și generalul cecen Magomed Tushaev, fost comandant al Brigăzii 141 de gardă națională motorizată, forța de elită a șefului de stat cecen, "Ramzan Kadîrov".

Anihilarea escadronului cecen reprezintă o lovitură puternică dată președintelui Vladimir Putin, care s-a bazat și pe faptul că reputația luptătorilor ceceni va genera frică printre ucraineni.  

Totodată, rachetele rusești au lovit un depozit de deșeuri nucleare de lângă Kiev și a ucis 240 de civili ucraineni. 

 

Kiev1

 


 

×