x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Assange: Mă îngrijorează o eventuală extrădare în SUA

Assange: Mă îngrijorează o eventuală extrădare în SUA

17 Dec 2010   •   10:10
Assange: Mă îngrijorează o eventuală extrădare în SUA
Sursa foto: /Reuters
Fondatorul Wikileaks, Julian Assange se teme de o eventuală extrădare în Statele Unite. El a făcut această mărturisire la câteva ore după ce a fost eliberat pe cauţiune.

La scurt timp după ce a ieşit din închisoare, Julian Assange a fost văzut într-un local din Londra. "Nu mă tem prea tare de o extrădare în Suedia, mă îngrijorează mai mult o eventuală extrădare în Statele Unite", a declarat Assange.

Potrivit cotidianului New York Times, citat de antena3.ro, autorităţile americane vor să îl acuze pe Assange de conspiraţie şi să ceară judecarea lui la Washington.

"Am auzit un zvon de la avocaţii mei din America - nu a fost confirmat încă - cum că s-ar fi formulat nişte acuzaţii împotriva mea în Statele Unite".

Fondatorul Wikileaks e suspectat că a conspirat cu un fost analist al armatei americane, ca să dea publicităţii documente secrete. Această acuzaţie ar fi mult mai gravă decât infracţiunea de abuz sexual, pentru care s-a cerut extrădarea lui în Suedia. În plus, acesta se teme că guvernul de la Washington ar face presiuni foarte mari, în cazul în care ar vrea să-l vadă pe banca acuzaţilor.

Assange a fost eliberat ieri contra unei cauţiuni de 280.000 de euro. Judecătorii i-au impus însă restricţii destul de dure.

Pe lângă restricţţia de a fi acasă la ora 22.00, Assange mai trebuie să poarte permanent o brăţară de localizare şi să se întâlnească în fiecare zi cu ofiţerii britanici.

×