x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astrologul Pavel Globa: Rusia va fi scena unei lovituri de stat în 2012

Astrologul Pavel Globa: Rusia va fi scena unei lovituri de stat în 2012

23 Dec 2011   •   10:23
Astrologul Pavel Globa: Rusia va fi scena unei lovituri de stat în 2012

Anul Dragonului Negru de Apa, care va incepe la 23 ianuarie, se va remarca prin numeroase evenimente imprevizibile, anunta astrologul rus Pavel Globa. Anul care s-a scurs a fost, exact cum a prevazut Globa, unul destul de linistit pentru Rusia. Aceasta relativa liniste se va mentine si in prima jumatate a lui 2012. Inclusiv alegerile prezidentiale se vor desfasura fara excese deosebite, in pofida acuitatii momentului si numeroaselor dispute verbale. Insa, in toamna anului viitor Rusia va fi scena unor mari schimbari.

"In octombrie, in Rusia nu este exclusa o lovitura de stat si schimbarea totala a puterii", a declarat Globa pentru cotidianul rus Utro, citat de Agerpres. "In noaptea spre 6 octombrie 2012, Saturn va reveni in semnul Scorpionului si va mai ramane acolo timp de patru ani. In ultimii o suta de ani, acest ciclu a fost unul critic pentru elitele aflate la putere in Rusia. Moartea lui Lenin si Stalin, venirea lui Gorbaciov la putere - toate aceste evenimente si cele care au urmat imediat dupa ele s-au produs tocmai atunci cand Saturn se afla in Scorpion", explica astrologul.

Presedintele care va fi ales primavara are o singura solutie pentru a ramane la putere: el va trebui sa conduca revolutia "de sus" si sa proclame o dictatura economica, este de parere Globa. "Daca presedintele nu-si va inlocui singur elitele, altii vor face acest lucru in locul lui si il vor inlatura de la putere", atentioneaza astrologul, adaugand ca in primavara anului viitor Putin si Medvedev ar putea face schimb de locuri. Cu toate acestea, o asemenea rocada nu va avea mare succes, iar toamna "va pune punctul pe i". "Guvernul condus de Medvedev nu va fi in mod sigur unul longeviv", prognozeaza Globa.

In pofida faptului ca elitele politice ale Rusiei vor traversa o perioada de furtuna, anul Dragonului Negru nu se va remarca prin cataclisme economice majore. Cu toate acestea, autoritatile ruse nu trebuie sa se relaxeze: criza globala va reveni cu si mai mare putere in 2013-2014. "Ceea ce s-a intamplat in 2008 a fost o simpla briza comparativ cu valurile tzunami ce se vor abate atunci", afirma Globa, care precizeaza ca dupa 2015 lucrurile se vor ameliora, in orice caz in Rusia.

Potrivit lui Globa, Rusia va deveni centrul unei noi confederatii, din care ar putea face parte nu doar tari din fosta Uniune Sovietica, ci si din sudul Europei si chiar India. Aceasta va fi o uniune destul de puternica. "Peste cateva decenii, intreaga lume va vorbi limba rusa, cum se vorbeste astazi engleza", este convins astrologul rus.

Revenind la viitorul mai apropiat, Globa atentioneaza ca in februarie-martie 2012, inainte de alegerile prezidentiale, in Rusia ar putea avea loc atacuri teroriste la metrou, explozii in mine sau la uzine. "Din pacate, precedenta mea previziune cu privire la catastrofe s-a indeplinit atunci cand, vara trecuta, s-a scufundat nava de croaziera 'Bulgaria'", conchide astrologul. (V.M.)

×