x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC ARMAT în Franţa! Bărbaţi cu cagule au deschis focul asupra poliţiştilor, la Marsilia. Un adevarat western! (VIDEO)

ATAC ARMAT în Franţa! Bărbaţi cu cagule au deschis focul asupra poliţiştilor, la Marsilia. Un adevarat western! (VIDEO)

09 Feb 2015   •   13:09
ATAC ARMAT în Franţa! Bărbaţi cu cagule au deschis focul asupra poliţiştilor, la Marsilia. Un adevarat western! (VIDEO)

Mai mulţi bărbați cu cagule, înarmați cu pistoale-mitraliera Kalașnikov, au deschis focul asupra sefului Politiei din Marsilia, oras in care premierul Manuel Valls efectuează o vizita.

Interventia politiei fusese solicitata intr-un cartier din nordul orasului, La Castellane, dupa ce se pare ca intre doua grupuri inarmate incepuse un schimb de focuri, bandele dorind sa solutioneze o disputa pentru controlul traficului de droguri din cartier.

Pierre-Marie Bourniquel, seful politiei din Marsilia, se indrepta catre un punct de comanda de unde ar fi gestionat interventia fortelor de securitate. El s-a apropiat de locul in care avea loc schimbul de focuri, masina sa avand sirena pornita. Departe de a fi impresionati de interventia in zona chiar a sefului politiei, traficantii de droguri au tras in directia autovehicului, fortandu-l pe director sa se culce la pamant. Masina politiei nu a fost atinsa, dar urmele gloantelor au putut vazute, in asfalt, la doi-trei metri distanta.

Bourniquel a solicitat interventia fortelor speciale si asigurarea securitatii scolilor din zona.
Un elicopter survoleaza zona. Se pare ca fiecare grupurile beligerante numara intre cinci si zece persoane fiecare. “Un adevarat western!”, s-a exprimat, consternat, un politist de proximitate.





Euronews anunţă că premierul Valls nu se afla în oraş în momentul atacului, oficialul urmând să ajungă în această după-amiază.

Ştire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: atac armat franta manuel valls cagule