x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Atac armat într-o universitate din Oregon, SUA: Cel puţin 15 morţi şi 20 de răniţi!

UPDATE Atac armat într-o universitate din Oregon, SUA: Cel puţin 15 morţi şi 20 de răniţi!

01 Oct 2015   •   22:15
UPDATE Atac armat într-o universitate din Oregon, SUA: Cel puţin 15 morţi şi 20 de răniţi!
Sursa foto: Foto: Arhivă

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte peste 20 rănite într-un atac armat joi într-un colegiu din Roseburg, statul Oregon (nord-vestul SUA), a anunţat mass-media din Statele Unite, citând autorităţile locale care au declarat că atacatorul a fost arestat, informează Reuters şi AFP.

Ziarul Portland Oregonian şi canalul CNN au precizat că suspectul a fost arestat, citând oficiali din comitatul Douglas. Suspectul nu a fost identificat.

CNN a declarat că o femeie este rănită după ce a fost împuşcată în piept. Nu au existat informaţii imediate cu privire la starea celorlalte victime rănite, deşi CNN a afirmat, citând media locale, că cel puţin 20 de persoane sunt în stare critică.

O purtătoare de cuvânt de la Departamentul Şerifului din Douglas County a declarat pentru Reuters că a avut loc un atac armat în campusul Umpqua Community College din Roseburg, fără a oferi alte detalii.

Ziarul Portland Oregonian a declarat că poliţia a răspuns la un apel, în jurul orei locale 10.40 (17.40 GMT), anunţând atacul armat într-o sală de curs a facultăţii de ştiinţe a colegiului Umpqua, situat într-o zonă rurală din statul Oregon.

Shelly Stefanich, purtător de cuvânt de la Mercy Medical Center din Roseburg, a afirmat că acest spital este singurul din oraş şi cel mai probabil va primi răniţii, dar nu a putut spune câţi pacienţi pot fi trataţi aici.

Presa locală a anunţat la rândul ei că agenţi de la Biroul Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozivi (U.S. Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) sunt în drum spre Roseburg, un oraş cu aproximativ 20.000 de locuitori, situat la 418 km sud de Portland.

Un poliţist de la biroul şerifului comitatului, sergentul Aaron Dunbar, a declarat la CNN că nu putea confirma bilanţul imediat.

Campusul universităţii locale, unde studiază circa 3.000 de persoane, a fost evacuat şi încercuit, în timp ce pompierii, poliţia şi părinţii îngrijoraţi s-au grăbit să ajungă la faţa locului după primele zvonuri că acolo a avut loc un măcel.

Unsprezece răniţi au fost evacuaţi, dar doi au murit mai târziu, a declarat un responsabil al pompierilor comitatului Douglas, Ray Shoufler. Poliţia l-a arestat deja pe trăgător când pompierii au sosit la faţa locului, a declarat el la CNN.

Ucigaşul ar fi postat un mesaj pe reţelele sociale înainte de atac, potrivit mai multor media.

Atacurile armate sunt foarte frecvente în colegii şi universităţi din Statele Unite - unul a avut loc deja într-un liceu din Dakota de Sud miercuri făcând un rănit şi altul la începutul lunii septembrie într-o universitate din Sacramento, făcând un mort şi doi răniţi.

Un tânăr de 20 de ani a masacrat 26 de persoane, printre care 20 de copii, în şcoala Sandy Hook la Newtown (Connecticut), la 14 decembrie 2012.

La 16 aprilie 2007, un student de 23 de ani de origine coreeană a ucis 32 de persoane înainte de a se sinucide în campusul universităţii Virginia Tech din Blacksburg (Virginia). Acesta este cel mai grav masacru din istoria ţării în timp de pace, aminteşte AFP.

Stire initiala Cel puţin zece persoane ar fi fost ucise într-un atac armat la universitatea Umpqua University College din Oregon (nord-vestul Statelor Unite), potrivit canalelor de televiziune americane.

CNN, care citează poliţia, precum şi canalul CBS au anunţat 10 morţi, în timp ce canalul local KATU News 15 decese, notează AFP.

Mass-media a anunţat de asemenea douăzeci de răniţi. Potrivit canalului CNN, atacatorul a fost arestat.

Poliţia din comitatul Douglas a confirmat că un atac armat a avut loc în jurul orei 10.30 locale (17.30 GMT) în această universitate, fără a anunţa un bilanţ.

Sursa: Agerpres

×