x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat la Muzeul Holocaustului din Washington

Atac armat la Muzeul Holocaustului din Washington

de Sînziana Stancu    |    10 Iun 2009   •   00:00
Atac armat la Muzeul Holocaustului din Washington
Sursa foto: KAREN BLEIER/AFP

În urma schimbului de focuri, cel puţin două persoane au fost rănite, între care un agent privat de securitate se află în stare gravă, transmite CNN.

După primele focuri trase de octogenar, gărzile muzeului au tras, la rândul lor, cu arma asupra acestuia, rănindu-l. O femeie prezentă la locul incidentului, care s-a recomandat doar cu numele mic, "Maria", a declarat că a auzit cinci împuşcături şi că l-a văzut pe agentul de pază prăbuşindu-se, rănit şi întins pe jos.

Un alt martor ocular, Dave Pearson, profesor în Washington, care în momentul atacului se afla la etajul al patrulea al muzeului, a povestit că a auzit doar "o bubuitură puternică". Poliţia şi echipele de salvare au sosit imediat la faţa locului şi i-au transportat pe răniţi, inclusiv pe agresor, la spital.

MILITANT PENTRU RASA ALBĂ
Bărbatul care a deschis focul miercuri la Muzeul Holocaustului din Washington este un antisemit cunoscut, în vârstă de 89 de ani, care militează pentru superioritatea rasei albe, a anunţat, la rândul său, postul american de televiziune NBC.

Un jurnalist al postului de televiziune, prezent la locul incidentului, a declarat că bărbatul este născut în 1920, iar un alt corespondent a declarat că acesta este fără îndoială un fost membru al grupului care militează pentru superioritatea rasei albe. În urma schimbului de focuri a fost rănită încă o persoană, dar rănile acesteia au fost superficiale şi a fost tratată la locul incidentului, a mai precizat CNN. Identitatea autorului atacului nu a fost încă dezvăluită.

×
Subiecte în articol: externe