x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac asupra unei baze militare irakiene pline de militari pro-iranieni

Atac asupra unei baze militare irakiene pline de militari pro-iranieni

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2024   •   10:40
Atac asupra unei baze militare irakiene pline de militari pro-iranieni
Sursa foto: Hepta

Mai multe persoane au fost rănite într-un "bombardament" comis în cursul nopții asupra unei baze militare irakiene care găzduiește o coaliție de grupuri armate pro-iraniene, au declarat, sâmbătă, două surse de securitate.

„Bombardamentul" a lovit baza militară Calso din provincia Babylon, la sud de Bagdad, unde sunt staționate Forțele de mobilizare populară irakiene, sau Hashed al-Shaabi, potrivit unei surse din Ministerul de Interne și unui oficial militar citate de AFP.

Oficialul ministerului de interne a declarat că "bombardamentul aerian" a ucis o persoană și a rănit alte opt, în timp ce sursa militară a declarat că trei militari irakieni au fost răniți.

Hashed al-Shaabi a afirmat că un "bombardament" a provocat "pierderi materiale" și victime, fără a preciza numărul răniților.

Răspunzând la întrebările AFP, sursele de securitate nu au vrut să identifice responsabilul și nici să spună dacă a fost vorba de un atac cu dronă.

"Bombardamentul a lovit echipamente, arme și vehicule", a declarat sursa din minister.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității.

La scurt timp după explozie, armata americană a declarat că forțele sale nu se află în spatele unui atac raportat în Irak.

"Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak", a postat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) pe platforma de socializare X, adăugând că rapoartele potrivit cărora forțele americane ar fi efectuat o lovitură sunt "neadevărate".

Oficialul militar irakian, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității subiectului, a declarat că atacul de peste noapte a avut loc în "locuri care depozitau echipamente".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: baza militara irak