x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC CIBERNETIC masiv în Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

ATAC CIBERNETIC masiv în Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

04 Apr 2014   •   10:37
ATAC CIBERNETIC masiv în Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

Autorităţile germane investighează piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa 3 milioane aparţin unor cetăţeni germani, a anunţat joi publicaţia Der Spiegel în ediţia sa online.

Acest atac cibernetic îl depăşeşte ca amploare pe cel detectat la sfârşitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informaţiei (BSI), care a informat şi în luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail, relatează EFE, conform Agerpres.

Acest organism a pus atunci la dispoziţia utilizatorilor un instrument online pentru a verifica dacă adresele lor se numără printre cele afectate. De asemenea, BSI i-a sfătuit să-şi schimbe parolele, îndeosebi pe reţelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preîntâmpina orice escrocherie, mai ales dacă folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.

Potrivit autorităţilor judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent şi unele sunt folosite la ora actuală pentru activităţi ilegale, cum ar fi trimiterea masivă de spamuri

×