x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu bombă în Atena: pagube mari, niciun rănit

Atac cu bombă în Atena: pagube mari, niciun rănit

03 Iul 2009   •   00:00

O bombă puternică a explodat luni dimineaţă în faţa unui birou de impozite din Atena, provocând pagube considerabile, nu victime umane. Explozia a avut loc în districtul central Ambelokipi, fiind precedată de un telefon anonim de avertizare către două ziare ateniene.



Potrivit lui Magdalini Bakalarou, purtătoare de cuvânt a poliţiei, bomba 'a provocat pagube grave' în zona din jurul biroului de impozite, a cărui intrare a fost grav lovită de suflul exploziei. Apartamentelor şi clădirilor din apropiere, printre care s-a numărat şi un fast-food McDonalds, le-au fost sfărâmate geamurile.

Atacul cu bombă nu a fost imediat revendicat, anunţă Associated Press, citată de Agerpres. Luna trecută, o grupare militantă de extrema stângă, numită Acţiunea Revoluţionară Armată, a declarat că a realizat un atac similar asupra unui alt birou de impozite din Atena; nici în acel caz nu au existat persoane rănite.

După mai mulţi ani de relativ calm, militanţii greci au reluat şi chiar intensificat atacurile, în urma împuşcării de către poliţie a unui adolescent, în decembrie anul trecut; incidentul, soldat cu moartea adolescentului, a declanşat în Grecia cele mai ample manifestaţii din ultimele decenii.

În cel mai sângeros incident, atacatorii au împuşcat mortal un ofiţer al trupelor antitero care păzea un martor, la Atena, la 17 iunie. O grupare care a luat naştere la scurtă vreme de la declanşarea manifestaţiilor a revendicat actul.

Tot vineri dimineaţă, un grup de suspecţi anarhişti a aprins un mic dispozitiv incendiar în faţa unui centru pentru politici privitoare la imigraţie, în centrul capitalei Greciei; şi acest atac a făcut pagube, însă nu au existat răniţi. (V.A.)


×
Subiecte în articol: externe