x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu bombă la Teheran. Cercetător din domeniul nuclear, ucis în explozie

Atac cu bombă la Teheran. Cercetător din domeniul nuclear, ucis în explozie

11 Ian 2012   •   06:53
Atac cu bombă la Teheran. Cercetător din domeniul nuclear, ucis în explozie

Un cercetator implicat in programul nuclear iranian a murit in explozia unei masini, miercuri dumineata, in apropierea Universitatii din Teheran, potrivit mai multor agentii de presa iraniene, care au mentionat o bomba magnetica amplasata sub vehicul, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Directorul centrului iranian de imbogatire a uraniului de la Natanz a fost ucis miercuri intr-un atac cu bomba, intr-un cartier din nordul Teheranului, noteaza NewsIn.

Bomba magnetica ce a fost amplasata de un motociclist necunoscut sub masina profesorului universitar Mostafa Ahmadi Roshan, a ranit alte doua persoane, relateaza agentia Fars, fara a oferi alte detalii.

Potrivit seful serviciilor de urgenta, Hassan Abbasi, citat de agentia ISNA, o masina marca "Peugeot 405 a explodat in aceasta dimineata (miercuri), in apropierea facultatii de Stiinte Sociale, Allameh Tabatai University din estul Teheranului".

Atentatul de miercuri intervine la implinirea a doi ani de la uciderea unui alt om de stiinta iranian specializat in domeniul nuclear, Majid Shahriari.

Presa internationala a scris in mai multe randuri ca oamenii de stiinta iranieni implicati in programul nuclear sunt tinta actiunilor derulate de serviciiile secrete israeliene.

×