x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu maşină-capcană în Turcia: 3 morţi şi 10 răniţi

Atac cu maşină-capcană în Turcia: 3 morţi şi 10 răniţi

09 Iul 2016   •   17:45
Atac cu maşină-capcană în Turcia: 3 morţi şi 10 răniţi
Sursa foto: FOTO - ARHIVA

Trei persoane - doi soldaţi turci şi un civil - au murit sâmbătă în urma unui atac cu maşină-capcană comis de militanţii kurzi în sud-estul Turciei, transmite AFP.

Alte zece persoane au fost rănite în acest atac asupra unui post al jandarmeriei turce din satul Cevizpinar, situat în provincia Mardin, frontalieră cu Siria.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) organizează aproape zilnic atacuri în sud-estul Turciei.

După mai bine de doi ani de armistiţiu, conflictul kurd a reizbucnit în iulie trecut, ceea ce a marcat sfârşitul negocierilor de pace angajate în 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capăt disputei armate soldate cu 400.000 de morţi din 1984.

Armata turcă a indicat că a lichidat vineri 17 membri ai PKK la Semdinli, în provincia Hakkari, alţi doi militanţi kurzi fiind ucişi la Baskale, în provincia Van.

PKK a revendicat în iunie un atentat cu bombă care a ucis şase persoane în faţa unei secţii de poliţie din Midyat, localitate situată în provincia Mardin.

Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare desprinsă din PKK, a revendicat la rândul său un atentat cu maşină-capcană comis în iunie în centrul metropolei Istanbul şi soldat cu 11 morţi, printre care şase poliţişti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia masina-capcana atac armat kurzi