x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu un dispozitiv explozibil în centrul Moscovei

Atac cu un dispozitiv explozibil în centrul Moscovei

08 Dec 2015   •   11:47
Atac cu un dispozitiv explozibil în centrul Moscovei

Cinci persoane au fost rănite uşor de o bombă artizanală care a fost aruncată, luni seara, într-o staţie de autobuz din centrul Moscovei, a anunţat Primăria capitalei ruse, relatează AFP:

"Cinci persoane au fost rănite. Trei au fost spitalizate, luni seara, iar una a primit îngrijiri la locul faptei. O altă victimă a fost spitalizată marţi dimineaţă", a declarat pentru AFP departamentul pentru Sănătate din Primăria moscovită.

"Trei persoane sunt încă în spital în acest moment. Starea lor este stabilă şi satisfăcătoare", au mai declarat utorităţile.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv explozibil artizanal aruncat, dintr-o maşină, de persoane necunoscute în apropierea unui bloc de locuinţe, a declarat luni seara purtătorul de cuvânt al poliţiei din Moscova, citat de agenţia Tass.

Dispozitivul este asemănător cu o petardă mare de genul celor utilizate la antrenamentele militare care face mai mult zgomot. Încărcătura de explozibil dintr-o astfel de petardă este de 50 g, au mai declarat surse poliţieneşti citate de Interfax.

×
Subiecte în articol: Moscova atac cu bomba artizanala