x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac rusesc asupra Harkovului. Șase morți și 10 răniți

Atac rusesc asupra Harkovului. Șase morți și 10 răniți

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   09:20
Atac rusesc asupra Harkovului. Șase morți și 10 răniți
Sursa foto: Hepta

Un atac rusesc asupra orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a ucis șase civili și a rănit 10 persoane sâmbătă dimineață, au declarat oficiali regionali, citați de Reuters.

Poliția națională ucraineană a declarat că a fost vorba de un atac cu drone. Aceasta a publicat imagini cu flăcările izbucnite pe străzile orașului și lângă clădiri.

„Începând din această dimineață (sâmbătă - n.r.), există 6 morți și 10 răniți în urma atacului de noapte asupra districtului Shevchenkivskyi", a declarat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Atacul a lovit zone rezidențiale - au fost avariate cel puțin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, o stație de benzină, o stație de servicii și mașini”, a declarat el.

Lovitura a avut loc imediat după miezul nopții, au precizat rapoartele de presă.

Harkov, în nord-estul Ucrainei, a fost o țintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu dronă asupra orașului a ucis patru persoane și a avariat grav blocuri de apartamente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone harkov Rusia