x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac dur la adresa românilor, lansat de un lider antiimigraţionist britanic

Atac dur la adresa românilor, lansat de un lider antiimigraţionist britanic

20 Sep 2013   •   20:22
Atac dur la adresa românilor, lansat de un lider antiimigraţionist britanic
Sursa foto: Facebook

Premierul David Cameron trebuie să spună până la 1 ianuarie Uniunii Europene că Marea Britanie nu-şi va deschide necondiţionat porţile pentru Bulgaria şi România, în caz contrar Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, antiimigraţionist – n.r) urmând să provoace un “cutremur” la alegerile europene de anul viitor, a declarat Nigel Farage, liderul UKIP, într-un discurs rostit la Westminster.

Vrea Marea Britanie afară din UE
Nigel Farage s-a folosit de discursul său de 40 minute, rostit cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea UKIP, pentru a pleda pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a cerut şi altor ţări europene să facă acelaşi lucru.
“Următoarele alegeri nu sunt, aşa cum aţi crede citind ziarele, în 2015. Următoarele alegeri sunt la 22 mai 2014, alegerile europene. Acestea oferă alegătorilor o şansă de a-şi exprima într-adevăr opinia, fără a se preocupa ce voturi vor ajunge la Downing Street”, a afirmat liderul UKIP.

Provocarea
“Campania va fi dominată de deschiderea porţilor pentru imigranţii din Europa de Est. În cazul în care coaliţia (de guvernământ) doreşte să-şi salveze poziţia electorală, ea trebuie, înainte de 1 ianuarie, să spună Bruxelles-ului că nu ne vom deschide necondiţionat uşa pentru Bulgaria şi România”, a adăugat el. “Aceasta este provocarea mea pentru ei. Dacă o ignoră, atunci trebuie să transformăm alegerile europene în referendumul care nu ni s-a oferit”, a mai spus Nigel Farage.

“Val de infracţiuni comise de români”
Liderul UKIP a subliniat că înţelege de ce românii şi bulgarii ar dori să călătorească în Marea Britanie, admiţând că şi el ar face acelaşi lucru dacă ar fi în locul lor. El a vorbit însă şi despre o “parte întunecată” a ridicării controalelor la frontieră în luna ianuarie anul viitor. “Londra se confruntă deja cu un val de infracţiuni comise de români. Au fost 27.500 de arestări în zona Londrei în ultimii cinci ani. 92% dintre infracţiunile care vizează bancomatele sunt comise de români”, a adăugat Nigel Farage.
“Acest lucru atinge politica privind imigraţia pe care o doreşte UKIP: nu ar trebui să urăm bun-venit bandelor criminale din străinătate şi trebuie să-i expulzăm pe cei care au comis infracţiuni”, a mai spus liderul UKIP, potrivit The Independent şi Express.

Retorică antiimigraţie
Revenirea liderului UKIP la o retorică antiimigraţie extrem de dură are loc după ce acesta a încercat să mai atenueze tonul partidului, în ultimele luni, criticând campania Ministerului britanic de Interne cu maşini pe care este afişat sloganul "Go Home" drept "urâtă şi neplăcută". UKIP, care înregistrează o creştere în sondaje, depăşind aşteptările, a obţinut peste 220 de mandate de consilieri locali în alegerile municipale din acest an şi urmează să îşi depăşească performanţa în alegerile pentru Parlamentul European (PE), în mai.

×