x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2024   •   22:40
Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

Incident violent sâmbătă la consulatul Chinei din orașul Mandalay, Myanmar, conform relatărilor presei locale. Biroul diplomatic a fost ținta unui atac cu un dispozitiv exploziv, însă nu au fost raportate victime sau răniți.

Potrivit AFP, explozia s-a produs la sediul consulatului situat în centrul orașului Mandalay, în apropierea impunătorului Palat Regal.

„A avut loc un incident în incinta biroului consulatului chinez din Mandalay, ieri seară târziu. Nu a fost nimeni rănit", spune un oficial local din Mandalay.

Publicația Irrawaddy a oferit mai multe detalii, susținând că o grenadă ar fi fost aruncată în consulat, care este de obicei păzită de forțele de securitate din Myanmar. O altă sursă, The Voice of Myanmar, a menționat doar o „explozie" neidentificată, fără a oferi informații suplimentare.

Potrivit analiștilor citați de AFP, China este un aliat important și un furnizor de arme pentru junta militară care conduce Myanmar din 2021, când a răsturnat guvernul condus de Aung San Suu Kyi. În același timp, China menține legături și cu grupurile etnice rebele care luptă împotriva armatei în nordul statului Shan.

Ambasada Chinei de la Yangon nu a oferit niciun comentariu cu privire la acest incident, iar un purtător de cuvânt al juntei militare nu a putut fi contactat pentru declarații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: consulat china Myanmar atac explozibil