x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC fără precedent al HACKER-ilor asupra serviciilor de PENSII din Japonia

ATAC fără precedent al HACKER-ilor asupra serviciilor de PENSII din Japonia

01 Iun 2015   •   14:31
ATAC fără precedent al HACKER-ilor asupra serviciilor de PENSII din Japonia

Corpul serviciilor de pensii din Japonia a anunţat luni ca a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase date cu caracter personal din aproximativ 1,25 milioane de conturi, informează AFP.

Atacul, descoperit joi, s-a propagat după deschiderea de către un angajat a unui e-mail virusat, a indicat preşedintele acestei structuri Toichiro Mizushima, la o conferinţă de presă.

"Am contactat poliţia pentru a investiga în legătură cu acest subiect", a spus el, cerându-şi scuze pentru incident.

Datele vizate de atacul cibernetic includ nume, adrese, data de naştere şi numere de conturi. Cu toate acestea, sistemul central care conţine informaţii financiare şi istoricul profesional al pensionarilor nu a fost afectat.

Computerul în cauza a fost izolat şi accesul la internet a fost tăiat ca măsura de precauţie, au mai indicat autorităţile nipone.

Numerele conturilor afectate vor fi modificate şi s-a decis ca măsurile de securitate informatică să fie consolidate, în urma unei anchete interne.

Sistemul public de pensii japonez a trebuit să se reformeze după un imens scandal în 2007, când guvernul a recunoscut pierderea a circa 50 de milioane de dosare. agerpres.ro

×