x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Internetul chinez a fost victima unui atac informatic de amploare

Internetul chinez a fost victima unui atac informatic de amploare

de Mediafax    |    27 Aug 2013   •   11:52
Internetul chinez a fost victima unui atac informatic de amploare

Internetul chinez a fost afectat de un atac informatic, "cel mai important de până în prezent", care a perturbat puternic accesul la site-urile găzduite în ţară, a anunţat o agenţie semiguvernamentală.

Site-urile a căror adresă au extensia ".cn" au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ două ore, duminică dimineaţa, a precizat într-un comunicat Centrul chinez de informaţii privind Internetul (CNNIC).

Un atac de negare de serviciu constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea lui sau perturbarea puternică a funcţionării sale.

Un al doilea atac DDoS, care a avut loc după câteva ore, a sporit în intensitate şi a constituit "cel mai grav atac suferit vreodată" de reţeaua chineză, potrivit CNNIC.

Washingtonul a denunţat în repetate rânduri atacuri informatice venind din China şi vizând site-urile de Internet ale unor organizaţii guvernamentale americane. În martie 2013, preşedintele Barack Obama a acuzat direct autorităţile chineze pentru aceste acţiuni.

La rândul său, Beijingul s-a apărat mereu afirmând că şi China este victima unor atacuri informatice.

×
Subiecte în articol: atac informatic China