x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac masiv al hackerilor asupra instanțelor din Australia!

Atac masiv al hackerilor asupra instanțelor din Australia!

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   09:40
Atac masiv al hackerilor asupra instanțelor din Australia!

Hackerii au accesat baza de date a instanțelor din statul Victoria din Australia și au perturbat rețeaua audiovizuală, afectând înregistrările și serviciile de transcriere, a declarat marți un oficial australian, potrivit Reuters.

 

Se pare că mai multe înregistrări ale unor ședințe desfășurate între 1 noiembrie și 21 decembrie au dispărut. De asemenea, ar fi fost afectate înregistrările unor audieri realizate înainte de 1 noiembrie.

„Nu au fost accesate alte sisteme sau înregistrări judiciare, inclusiv date financiare sau date ale angajaților”, a anunțat CEO-ul Victoria Court Services, Louise Anderson.

Rețeaua afectată a fost izolată și dezactivată, iar oficialii instanței au lucrat cu experții guvernamentali în securitate cibernetică. Autoritățile nu au dezvăluit dacă hackerii au avut solicitări de răscumpărare.

Hackerii și-au intensificat atacul asupra instituțiilor și companiilor private din Australia, a arătat un raport guvernamental publicat în noiembrie 2023. Un atac are loc la fiecare șase minute, scrie în document.

La sfârșitul anului trecut, unul dintre cei mai mari operatori portuari din țară a fost obligat să-și suspende operațiunile timp de trei zile, iar un grup de dealeri auto a anunțat că un incident cibernetic a afectat sistemele sale IT.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hackeri instante