x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 475: Rusii au atacat masiv cu rachete Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Război în Ucraina, ziua 475: Rusii au atacat masiv cu rachete Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   07:46
Război în Ucraina, ziua 475: Rusii au atacat masiv cu rachete Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski
Sursa foto: Hepta

Rușii au lansat un atac „masiv cu rachete" asupra orașului Krivoi Rog din centrul Ucrainei, susțin autoritățile ucrainene. În urma atacului sunt mai mulți morți și răniți, mai anunță ucrainenii, potrivit Reuters.

Exploziile au ucis și rănit persoane și au deteriorat infrastructura civilă, au declarat marți dimineață oficialii ucraineni.

„Un atac masiv cu rachete asupra Krivoi Rog.... Există morți și răniți", a comunicat Serhiy Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram.

Ulterior, acesta a oferit detalii spunând că cel puțin trei persoane au murit și alte 25 sunt rănite.

Nu este clar câte rachete au lovit orașul. Mai multe clădiri civile au fost lovite, inclusiv un imobil cu cinci etaje, a spus Oleksandr Vilkul, primarul orașului ucrainean.Clădirea este cuprinsă de flăcări și este posibil ca sub dărămături să mai fie victime.

„Probabil că există oameni sub dărâmături", a anunțat Vilkul pe Telegram.

Marți, sirenele de raid aerian au pornit pe tot teritoriul Ucrainei. Oficialii militari de la Kiev au declarat că forțele de apărare aeriană au distrus toate rachetele rusești care vizau capitala ucraineană.

Comandamentul militar suprem al Ucrainei a declarat că forțele aeriene au distrus 10 din cele 14 rachete de croazieră și una dintre cele patru drone de fabricație iraniană care vizau diferite regiuni ale țării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: krivoi rog explozii