x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist în Viena. Mesajele pe Twitter ale liderilor politici

Atac terorist în Viena. Mesajele pe Twitter ale liderilor politici

03 Noi 2020   •   09:05
Atac terorist în Viena. Mesajele pe Twitter ale liderilor politici
Sursa foto: Hepta

În centrul Vienei au fost trase, aseară, mai multe focuri de armă. Doi bărbați și o femeie au murit, iar alte 14 persoane au fost rănite Incidentul s-a petrecut în apropierea unei sinagogi, scrie Reuters.

Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, a declarat că ar fi vorba despre un simpatizant islamist, acesta fiind împușcat de poliție. El a îndemnat populația să stea în casă.

Însă mai mulți bărbați înarmați au atacat șase locuri din Viena. Martorii au relatat că aceștia au tras cu pistoale automate în persoanele aflate în restaurante, mulți localnici profitând de ultima seară în care puteau ieși în oraș, înainte de impunerea restricțiilor. 

Un polițist a fost rănit grav.

Un martor a raportat circa 50 de împușcături.

Mai mulți atacatori au fugit și se află în libertate.

Cancelarul Sebastian Kurz a condamnat atacul.

'În prezent trăim momente dificile în republica noastră. Aş dori să mulţumesc tuturor forţelor de urgenţă care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră, mai ales astăzi. Poliţia noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător", a scris acesta, pe Twitter.

Autoritățile cehe a instituit controale la frontiera cu Austria.

"Poliţia efectuează controale ale vehiculelor şi pasagerilor la punctele de trecere a frontierei cu Austria, ca măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena", a informat poliţia din această țară, pe Twitter.

Mesaje pe Twitter

Președintele Donald Trump a scris despre "încă un act de terorism josnic" comis la Viena, spunând că "atacurile răului" trebuie să înceteze.

Și candidatul democrat la președinția SUA și soția sa au condamnat atacul din Austria.

"Europa condamnă cu tărie acest act laş care încalcă viaţa şi valorile noastre umane. Gândurile mele sunt alături de victimele şi locuitorii Vienei după teribilul atac din această seară. Suntem alături de Austria", a precizat preşedintele Consiliului European Louis Michel.

Șeful diplomaţiei europene Josep Borrell "Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor, precum şi de cetăţenii Vienei. Suntem alături de voi", a spus Josep Borrell, șeful diplomației europene.

"Peste tot pe continentul nostru suntem uniţi împotriva violenţei şi a urii", a scris și preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

"Aceasta este Europa noastră"."Inamicii noştri trebuie să ştie cu cine au de-a face. Nu vom ceda", a reacţionat preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Nu trebuie să cedăm în faţa urii care încearcă să ne divizeze societăţile. Chiar dacă nu s-a stabilit amploarea actelor teroriste, gândurile noastre sunt alături de răniţi şi de victime în aceste momente dificile", a transmis și Ministerul german de Externe.

 

 

×
Subiecte în articol: atac terorist viena