x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul de la Londra este cetăţean britanic

Atacatorul de la Londra este cetăţean britanic

23 Mar 2017   •   13:13
Atacatorul de la Londra este cetăţean britanic

Premierul britanic a declarat în timpul unui discurs din Parlament că atacatorul este de cetăţenie britanică şi că a fost anchetat de MI5, în urmă cu câţiva ani, pentru legături cu "extremismul violent". Theresa May a mai adăugat că poliţia a arestat 8 persoane bănute a avea legătură cu evenimentele de miercuri, scrie Daily Mail.

Theresa May a confirmat joi că persoanele rănite în atacul de miercuri din faţa Palatului Westminster sunt de mai multe naţionalităţi şi includ 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american şi doi greci, transmit Reuters şi DPA. 

În atac au fost răniţi şi trei poliţişti. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incident, un poliţist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 şi 50 de ani şi o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naţionalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie. 

Într-o declaraţie făcută în Camera Comunelor, May a mai informat că autorul atacului, pe care l-a numit 'o figură periferică', era născut în Marea Britanie şi a fost anchetat de serviciile de informaţii interne MI5 pentru legături cu extremismul violent. 'Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informaţii cu privire la intenţiile sale sau la complot', a spus ea. AGERPRES

×