x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul de la Oslo a fost audiat din nou

Atacatorul de la Oslo a fost audiat din nou

de Marina Constantinoiu    |    03 Aug 2011   •   15:45

Anders Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, care a marturisit ca a comis masacrul de la 22 iulie in Norvegia, este interogat miercuri pentru a treia oara, de la inceputul anchetei, potrivit cotidianului norvegian Verdens Gang, informatie pe care politia a refuzat sa o confirme, relateaza AFP.

"Nu dorim sa comentam pe aceasta tema a (celui de al treilea) interogatoriu, dar afirmam ca ceea ce va fi in centrul acestui interogatoriu este ca vor exista si alte confruntari", a declarat procurorul politiei, Paal-Fredrik Hjort Kraby. Interogatoriul va fi confirmat, dupa ce va avea loc, a adaugat el.

Potrivit Verdens Gang, care publica pe site-ul sau fotografia unei dube, cu care a fost transportat atacatorul, Anders Behring Breivik a ajuns la ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei) la cartierul general al politiei din Oslo, pentru a fi interogat.

Anders Behring Breivik, care afirma ca este autorul celor doua atacuri soldate cu 77 de morti, a fost audiat pentru prima data timp de sapte ore, la sfarsitul primei saptamani de dupa atacuri, dupa care a fost audiat, din nou, vinerea trecuta, timp de zece ore.

Cel de al doilea interogatoriu a vizat, in principal, trecerea in revista a primelor marturisiri ale atacatorului. Politia a anuntat ca va fi interogat, din nou, saptamana aceasta, dar a refuzat sa ofere o data, "din motive de securitate".
Comisarul adjunct Hans Halvorsen a anuntat, in plus, ca aproximativ 100 de politisti din Oslo lucreaza la ancheta, ajutati de alti colegi de-ai lor, din Norvegia.

Anders Behring Breivik, arestat pe insula Utoya, dupa ce a ucis 69 de persoane, in cel mai important atac armat comis vreodata pe timp de pace, se prezinta ca un "cruciat", un "cavaler templier" care vrea sa declanseze un razboi impotriva islamului si multiculturalismului in Europa.

Alte opt persoane au fost, de asemenea, ucise, in explozia unei camionete-capcana, in centrul Oslo, un atentat pe care l-a recunoscut, de asemenea.

×