x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul chimic din Siria. Rusia avertizează SUA în privința unei posibile acțiuni militare

Atacul chimic din Siria. Rusia avertizează SUA în privința unei posibile acțiuni militare

11 Apr 2018   •   11:48
Atacul chimic din Siria. Rusia avertizează SUA în privința unei posibile acțiuni militare

Rusia a cerut SUA să evite orice acțiune militară ca răspuns la presupusul atac chimic din Siria, scrie BBC.

„Încă o dată vă cer să vă abțineți de la planurile pe care le dezvoltați în prezent”, a declarat reprezentantul Moscovei la ONU, Vasily Nebenzia, marți.

Acesta a averitzat Washingtonul că va „purta responsabilitatea” pentru orice „aventură militară ilegală” pe care o va conduce.

Cu toate acestea, liderii din vest au fost de acord să lucreze împreună pentru a ținti împotriva celor responsabili pentru atacul din Douma.

Președintele Donald Trump a promis un răspuns „puternic”, iar el și Secretarul pentru Apărare, James Mattis, și-au anulat călătoriile din această săptămână.

Ce face ONU?

Avertizarea din partea Moscovei a venit în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, care nu a reuțit să adopte nicio măsură pentru a iniția o anchetă privind presupusul atac.

Ca membrii permanenți ai Consiliului, Rusia și SUA au dreptul de veto. Ambele țări au blocat propunerile celeilalte, pentru a porni o anchetă independentă.

O echipă de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice va merge în Siria „în scurt timp” pentru a determina dacă armele interzise au fost folosite în Douma. Cu toate acestea, Organizația nu poate determina cine este responsabil pentru atac.

×
Subiecte în articol: atac chimic siria Rusia sua vasily nebenzia