x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri cibernetice in Iran

Atacuri cibernetice in Iran

de Jurnalul National    |    24 Sep 2007   •   00:00

Administraţia Bush a decis reactivarea echipei Checkmate un grup secret de planificarea militară pentru a elabora o strategie inovatoare de atacare a Iranului, informează săptămănalul britanic The Sunday Times, care citează surse militare de la Washington.
Proiectul Checkmate, succesor al grupului care a planificat campania aeriană in războiul din Golf din 1991, a fost reactivat de Pentagon in iunie. Echipa de strategi, formată din 20-30 de ofiţeri care vor avea acces direct la Casa Albă şi la mai multe servicii secrete, va raporta direct generalului Michael Moseley, comandantul forţelor aeriene americane.
Surse de la Pentagon susţin că există deja un plan de atacare a Iranului, elaborat in urmă cu doi ani de Centcom (Comandamentul central american), misiunea Checkmate fiind aceea de a elabora strategii inovatoare de luptă şi de a estima necesităţile de resurse aeriene şi informatice pentru atacuri cibernetice.
Potrivit Sunday Times, Checkmate este condus de generalul de brigadă Lawrence Stutz Stutzriem, unul dintre cei mai inteligenţi ofiţeri de rang inalt ai forţelor aeriene.

×
Subiecte în articol: externe