x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri în Belfast / Casa unui preot hindus, spartă de grupările rasiste

Atacuri în Belfast / Casa unui preot hindus, spartă de grupările rasiste

25 Iun 2009   •   00:00

Românii nu sunt singurele persoane vizate de atacurile rasiste, în Belfast. Familia unui preot hindus a fost nevoită să se mute, după ce a fost atacată, luni noapte. Un grup de tineri a încercat să spargă uşa şi să intre locuinţa preotului din nordul Belfastului.



Potrivit Belfast Telegraph, citat de antena3.ro, atacul de luni noapte ar fi avut motivaţie rasială. În momentul atacului, soţia preotului era singură în casă. Tinerii au încercat să spargă uşa şi să smulgă gratiile de la ferestre.

Autorităţile au fost imediat anunţate. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că "poliţia a verificat zona la ora 22.24, dar nu a remarcat nimic suspect şi nu a fost raportată nici o infracţiune".

Acesta a adăugat că autorităţile tratează cu multă seriozitate aceste sesizări. Acesta a făcut un apel către toate persoanele vizate de acest tip de atacuri să raporteze orice incident pentru că poliţia să poată face investigaţii.

În urmă cu aproximativ o săptămână, locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste. Terorizaţi de atacurile grupărilor rasiste, 100 de români şi-au exprimat dorinţa de a părăsi Irlanda.

×
Subiecte în articol: externe