x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacurile cu acid se află în creştere în estul Londrei

Atacurile cu acid se află în creştere în estul Londrei

21 Aug 2017   •   15:21
Atacurile cu acid se află în creştere în estul Londrei

Un tânăr în vârstă de 18 ani suferă de răni care îi pot schimba viaţa, după ce a fost atacat cu acid în estul Londrei, duminică, scrie The Guardian.

Tânărul era pe bicicletă, când a fost abordat de o bandă pe mopede. Acesta a suferit răni faciale grave, după ce a fost atacat cu un spray ce conţinea o substanţă corozivă. Tânărul a fost dus la spital în estul Londeri, după ce i-a fost oferit primul ajutor. Nu au fost făcute arestări.

Atacul cu acid a urmat altor incidente similare petrecute în zona de est a Londrei. Un atac similar a avut loc în Stratford, duminică, când unui bărbat i-a fost aruncat acid în faţă, pentru că a refuzat să cumpere canabis de la doi bărbaţi. Acesta a suferit arsuri grave şi va rămâne cu cicatrici. Nici în acest caz nu au fost făcute arestări.

Creşterea atacurilor cu acid a condus la cereri de restricţie a vânzării de acid sulfuric, substanţă care se găseşte uşor la colţ de stradă şi nu este ilegal. Anul trecut, au fost 455 de crime în Londra, după atacuri cu o substanţă corosivă sau care se presupune că a fost folosită. Majoritate, 60% din cazuri, au fost jafuri de stradă.

×