x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacurile cu scorpioni, noua armă în concepţia al-Qaida

Atacurile cu scorpioni, noua armă în concepţia al-Qaida

01 Mar 2011   •   11:53
Atacurile cu scorpioni, noua armă în concepţia al-Qaida
154234-.jpgUn ucenic terorist a sugerat o nouă tactică pentru a genera panică, şi anume introducerea de scorpioni într-un avion de linie, la câteva zile după apelul lansat de numărul doi din al-Qaida, pentru organizarea de noi atacuri împotriva Occidentului.

Într-un mesaj postat pe forumul unui site islamist, un bărbat care se identifică drept Abu Yaqeen al-Askeri scrie: "Ceea ce trebuie este un număr mare de scorpioni", potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Scorpionii ar fi introduşi într-un "zbor-ţintă", într-un "container de plastic sau într-o sticlă sau o geantă mică" şi ar trece de detectoarele de metale şi explozivi.

După ce decolează avionul, containerul cu scorpioni ar fi deschis, făcând din acest zbor un "infern", continuă Abu Yaqeen al-Askeri, încheindu-şi mesajul cu "hahaha".

În alte mesaje se sugerează introducerea de păianjeni, viespi sau şerpi, ca într-un film de groază, în sistemul de ventilaţie care duce către cabină, scrie AFP, citată de Mediafax.

"Ar fi mai bine, ar ajunge la piloţi. Dar aţi fi şi voi înţepaţi", scrie un internaut care se semnează Abdullah al-Anbari.

Acelaşi bărbat are altă idee: "Iei un lansator de grenade, te duci într-un munte sau o pădure din apropierea unui aeroport şi vizezi primul avion occidental care trece", spune el. "Pentru că de fapt, fratele meu, povestea asta cu înţepătura mă cam perturbă", mărturiseşte el.

×