x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu bombă la etajul trei al sediului radioteleviziunii siriene din Damasc

Atentat cu bombă la etajul trei al sediului radioteleviziunii siriene din Damasc

06 Aug 2012   •   07:53
Atentat cu bombă la etajul trei al sediului radioteleviziunii siriene din Damasc

Un atentat cu bomba a fost comis luni dimineata in interiorul sediului radioteleviziunii siriene din Damasc, in care a fost ranit un numar nedeterminat de persoane, a anuntat Omran al-Zohbi, ministrul sirian al Informatiei, relateaza AFP.

"O bomba a explodat la etajul trei al cladirii radioteleviziunii siriene si a ranit persoane", a precizat ministrul. Programele nu au fost intrerupte.

Cladirea se afla in Piata Omeiazilor, intr-un cartier ultraprotejat din capitala. Pentru a patrunde in imobil se trece de mai multe filtre de control instituite de catre serviciile de securitate.

La 18 iulie, patru oficiali de rang inalt din domeniul securitatii, inclusiv cumnatul presedintelui Bashar al-Assad, au fost ucisi intr-un atentat comis la Damasc, revendicat de catre Armata Siriana Libera (ASL, alcatuita in majoritate din dezertori).

Ancheta a aratat ca cel care a plasat explozivii in biroul in care urma sa aiba loc reuniunea, intr-o cladire apartinand serviciilor de securitate, a fost un agent de mentenanta de la Biroul sefului Securitatii Nationale siriene Hicham Ikhtiar.

Mediafax

×
Subiecte în articol: atentat damasc