x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu bombă la un hotel de lux / Bilanţ: 15 morţi, 57 de răniţi!

Atentat cu bombă la un hotel de lux / Bilanţ: 15 morţi, 57 de răniţi!

10 Iun 2009   •   00:00
Atentat cu bombă la un hotel de lux / Bilanţ: 15 morţi, 57 de răniţi!

Bilanţul atentatului cu maşină capcană dintr-un hotel de cinci stele din Peshawar, oraş situat nord-vestul Pakistanului, a ajuns la 15 morţi, patru cadavre fiind descoperite printre dărâmături miercuri dimineaţa, a anunţat poliţia locală, citată de AFP. Două dintre persoanele ucise erau angajaţi ai ONU, alte 57 de persoane au fost rănite şi trei oameni sunt daţi dispăruţi. Unul din morţi era un poliţist, a precizat ofiţerul de poliţie Abdul Ghafoor Afridi.



Numărul victimelor ar putea să mai crească, echipele de salvare temându-se că alte corpuri ar putea fi găsite sub podelele prăbuşite sau în camerele arse în totalitate. Cei doi străini angajaţi ai Naţiunilor Unite sunt sârbul Aleksandar Vorkapic de la Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi şi Philippine Perseveranda So care lucra pentru UNICEF, a indicat ONU într-un comunicat. Indivizi înarmaţi au năvălit marţi seara în hotelul Pearl Continental din Peshawar, cu puţin timp înainte ca o 'bombă mare' să explodeze, a indicat Liaqat Ali, responsabil în poliţia locală, precizând că atacul a fost un atentat sinucigaş.

Bomba era disimulată într-un camion de livrări şi a explodat în curtea hotelului de cinci stele, situat în plin centrul acestui oraş cu 2,5 milioane de locuitori. Explozia a săpat un crater profund, un reprezentant al poliţiei estimând că au fost detonaţi peste 500 kg de explozibili. Atentatul nu a fost revendicat, dar autorităţile îi suspectează pe talibani că ar fi la originea numeroaselor atacuri care au lovit oraşele pakistaneze în ultimele săptămâni, ca represalii la ofensiva militară lansată de Guvernul pakistanez în Valea Swatului.

Hotelui Pearl Continental - supranumit PC de pakistanezi - este situat la circa 1,5 km de aeroportul din Peshawar. De aceea, el este relativ bine păzit. Anul trecut, un atentat la hotelul Mariott din Islamabad s-a soldat cu 50 de morţi şi zeci de răniţi.

×
Subiecte în articol: externe