x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu mașină-capcană, la Istanbul

Atentat cu mașină-capcană, la Istanbul

de Şerban Mihăilă    |    07 Iun 2016   •   23:35
Atentat cu mașină-capcană, la Istanbul
Sursa foto: SEDAT SUNA/EPA

Unsprezece persoane au fost ucise, iar alte 36 rănite, într-un atentat cu bombă care a avut loc, ieri, într-un cartier istoric din Istanbul, au anunțat autoritățile turce. "Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine", a spus o oficialitate locală.

O mașina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliției. Explozia s-a produs la o oră de vârf, în cursul dimineții, în extrem de populatul cartier istoric Beyazit, susține presa turcă, citată de Agerpres. Atentatul a fost comis într-o zonă comercială, care găzduiește, de asemenea, Universitatea din Istanbul și care este foarte apropiată de importante atracții turistice, precum Marele Bazar. La scurt timp după producerea exploziei, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest act criminal. "Nu este o noutate că organizația teroristă (termenul prin care este desemnat oficial PKK) își propagă atacurile în orașe", a spus el, după ce a vizitat câțiva răniți îngrijiți într-un spital din apropiere de locul atentatului. "Lupta noastră contra terorismului va continua până la capăt, până la Apocalipsă", a declarat liderul turc. "Acest atac nu poate fi iertat", a adăugat el, dând asigurări că au fost adoptate măsuri suplimentare, "deoarece trebuie să fim pregătiți să facem față oricărui eventual act de terorism”. Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită, din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic și puse în legătură cu reluarea conflictului kurd. Atacurile au dus la o scădere a numărului de turiști pe întreg teritoriul țării.

Potrivit presei turce, patru persoane au fost arestate în urma acestui atentat. Turcia face parte din coaliția contra teroriștilor din Stat Islamic.

 

 

 

 

 

×