x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat eşuat la New York

Atentat eşuat la New York

02 Mai 2010   •   00:00
 
Piaţa Times Square, din centrul New York-ului, a fost evacuată după ce în zonă a fost depistată o maşină la bordul căreia se aflau propan, benzină şi explozibil. Vehiculul era pregătit pentru un atentat, care, însă, a eşuat. Incidentul s-a produs la o oră în care piaţa era plină de oameni care veneau la spectacolele teatrelor din cartier.

Pompierii au fost alertaţi după ce din vehiculul părăsit a început să iasă fum. Incendiul, de mici dimensiuni, a fost stins repede. Unii martori au povestit că din maşină s-au auzit mici explozii, dar pompierii au precizat că acestea fuseseră provocate chiar de ei, pentru a pătrunde în interior. Alţi martori au văzut un bărbat părăsind în fugă locul incidentului.

"Nu se ştie cine a fost implicat în acest incident. Se analizează acum toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Nu sunt dovezi clare ale implicării unor unităţi militare, orice este posibil în acest moment", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Această persoană ar fi abandonat maşina şi ar fi luat-o la goană, dar alţii spun că de fapt el este cel care anunţase poliţia.

Vehiculul, care avea numere false, părea în continuare suspect, aşa că piaţa a fost evacuată şi au fost chemaţi geniştii. După intervenţia unui robot căutător de explozivi, la bordul maşinii s-au găsit pulbere, două canistre de benzină, trei butelii de propan şi circuite electrice care par să compună un detonator cu ceas. FBI tratează cazul foarte serios şi a trimis la faţa locului agenţi care participă la anchetă împreună că poliţiştii din New York.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe