x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat-kamikaze lângă Ambasada SUA din Kabul. Patru militari ai forţei internaţionale şi-ar fi pierdut viaţa

Atentat-kamikaze lângă Ambasada SUA din Kabul. Patru militari ai forţei internaţionale şi-ar fi pierdut viaţa

16 Sep 2014   •   09:27
Atentat-kamikaze lângă Ambasada SUA din Kabul. Patru militari ai forţei internaţionale şi-ar fi pierdut viaţa

Un atentat comis de un atacator sinucigaş împotriva unui convoi al forţelor străine a zguduit marţi dimineaţă centrul capitalei afgane Kabul şi a făcut victime în rândul militarilor din trupele internaţionale. Mai multe clădiri au fost zguduite de deflagraţie, iar sistemul de alarmă al Ambasadei SUA a pornit, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Un kamikaze la volanul unui vehicul-capcană a vizat un convoi al forţelor străine pe drumul spre aeroport", a declarat pentru agenţia franceză de presă Farid Afzali, un responsabil al poliţiei din Kabul.

Acest atentat al talibanilor, care s-a soldat şi cu mulţi răniţi, conform primelor informaţii, este primul atac după mai multe săptămâni în capitala afgană, scufundată în plină paralizie politică, în urma alegerilor prezidenţiale din vară.

Explozia s-a produs la primele ore ale dimineţii, în jurul orei locale 08:00 (03H30 GMT) nu departe de intrarea principală a ambasadei americane.

Atentatul a fost revendicat la scurt timp prin Twitter de către rebeli talibani, care luptă de la sfârşitul anului 2001 împotriva guvernului afgan şi a aliaţilor săi din NATO, în frunte cu SUA.

Potrivit Reuters, care citează forţa internaţională sub egida NATO în Afganistan, patru militari ai forţei internaţionale şi-ar fi pierdut viaţa. Se pare că au fost grav răniţi mai mulţi civili, dar un bilanţ exact al victimelor nu se cunoaşte în acest moment.


×