x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat kamikaze pe aeroportul din Moscova

Atentat kamikaze pe aeroportul din Moscova

25 Ian 2011   •   11:04
Atentat kamikaze pe aeroportul din Moscova
Sursa foto: /Agerpres

Atentatul soldat cu 35 de morţi, de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a fost comis de un bărbat în vârstă de 30-40 ani, constituţie normală, originar din Caucazul de Nord, a declarat reprezentantul oficial al Comisiei de anchetă, citat de gazeta.ru. Corpul lui a fost sfârtecat în urma exploziei, însă se vor efectua analize ADN pentru a se stabili identitatea teroristului.


Iniţial, surse din cadrul poliţiei au declarat că atentatul a fost comis de o femeie şi un complice, un mod de operare "obişnuit" pentru rebelii din Caucazul de Nord."Explozia a avut loc în momentul în care presupusa teroristă şi-a deschis geanta", a declarat sursa citată.

"Terorista era însoţită de un bărbat, care se afla lângă ea şi al cărui cap a fost smuls de explozie", a adăugat sursa. "Nu este exclus ca teroriştii să fi intenţionat să lase explozibilul în sală şi ca explozia să se fi produs accidental", a adăugat oficialul citat.

O altă variantă este ca bomba "să fi fost declanşată de la distanţă, deşi niciun element nu susţine pentru moment această ipoteză. Astfel, atentatul a fost comis potrivit tehnicii obişnuite folosite de cetăţenii din Caucazul de Nord",  a conchis sursa din cadrul poliţiei.

×