x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1, potrivit premierului Davutoglu

Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1, potrivit premierului Davutoglu

12 Oct 2015   •   13:59
Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1, potrivit premierului Davutoglu

Autorităţile turce consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind suspectul numărul unu în cazul dublului atentat sinucigaş comis sâmbătă la Ankara şi care s-a soldat cu cel puţin 97 de morţi, a declarat luni premierul turc Ahmet Davutoglu, potrivit AFP.

'Având în vedere modul în care a fost comis acest atac, considerăm investigaţiile asupra Daech (acronimul arab al Statului Islamic) ca fiind prioritatea noastră', a afirmat şeful guvernului de la Ankara în cadrul unui interviu acordat canalului de informaţii NTV.

Premierul turc a precizat în acelaşi timp că alegerile legislative din Turcia, programate pentru 1 noiembrie, vor avea loc la data stabilită, în pofida acestui atentat. 'Oricare ar fi circumstanţele, alegerile vor avea loc', a declarat Davutoglu în acelaşi interviu.

Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, fiind vorba de un dublu atentat sinucigaş, cel mai sângeros comis vreodată în Turcia, ultimul bilanţ indicând 97 de morţi şi 507 răniţi. Atentatul a vizat o manifestaţie organizată de sindicate, partide şi ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunţa reluarea confruntărilor dintre forţele de securitate turce şi rebelii kurzi.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: ahmet davutoglu