x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat terorist în Somalia. Teroriștii au aruncat în aer două mașini încărcate cu explozibil

Atentat terorist în Somalia. Teroriștii au aruncat în aer două mașini încărcate cu explozibil

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2023   •   23:30
Atentat terorist în Somalia. Teroriștii au aruncat în aer două mașini încărcate cu explozibil

Cel puțin o persoană a murit și alte șase au fost rănite în urma a două atacuri cu mașini capcană care au avut loc în centrul Somaliei, potrivit Reuters.

O persoană a fost ucisă și cel puțin șase au fost rănite sâmbătă într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană la un punct de control deservit de trupele guvernamentale somaleze în regiunea centrală Hiran.

Gruparea al Shabaab a revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Două mașini au explodat aproape simultan, potrivit martorilor, vizând bazele militare din orașele Jalalaqsi și Bulobarde. Forțele guvernamentale au tras asupra unei mașini care îi transporta pe atacatori.

„O mașină-capcană sinucigașă a explodat la un punct de control al forțelor guvernamentale în apropierea podului", a declarat Seinab Abdullahi, un comerciant din Jalalaqsi, care susține că a numărat un cadavru și șase victime rănite.

Militarii guvernului federal și milițiile clanurilor aliate au lansat o ofensivă majoră împotriva al Shabaab în august anul trecut. Gruparea a ripostat cu o serie de atacuri după ce a fost alungată din unele dintre teritorii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atentat terorist somalia